Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIK W OCCIE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź świeży 1,5 kg
mąka pszenna
olej do smażenia wedle uznania
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 6 szt
cebula biała 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIK W OCCIE

Kroki postępowania

1
Śledzie obrać , wymyć, doprawić solą i pieprzem cytrynowym.
Krok 1 - ŚLEDZIK W OCCIE foto
2
Następnie rybki obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Krok 2 - ŚLEDZIK W OCCIE foto
3
Obraną cebulę kroimy w półksiężyce i dusimy na oleju, aż będzie mięciutka. W międzyczasie przygotowujemy zalewę:
5 szklanek wody,
1 szklanka octu
6 łyżek cukru
1 łyżka soli
kilka liści laurowych i ziela
Wszystko zagotowujemy dodając podsmażoną cebulkę.
Krok 3 - ŚLEDZIK W OCCIE foto
4
Usmażoną rybę układamy w słoiki i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy słoiki , nie gotując ich.
Rybka gotowa jest do spożycia po 2 dniach, a po 3 ślad po niej ginie jest tak pyszna.
Krok 4 - ŚLEDZIK W OCCIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 04.04.2014 09:47
bardzo lubię
PIOTR11 10.02.2014 09:21
apetycznie wyglądają
pestka 14.01.2014 09:03
bardzo smaczne
artur7 26.11.2013 12:04
musi byc pyszne
pajbek 11.05.2013 12:25
Podoba mi się śledzik w takiej zalewie :-)
jozefinach 03.05.2013 12:12
Lubię takie rybki.
pestka 17.04.2013 10:19
wygląda bardzo smacznie
asiulaa2 15.04.2013 10:35
pyszne śledziki
sara1 15.04.2013 08:02
pysznie wygląda ten śledzik
Janina 15.04.2013 07:30
Bardzo smaczne jedzonko
migotka28 14.04.2013 22:45
mniam takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak