Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzik w czerwonym płaszczyku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 800 g
ocet 10 % 1 szkl
woda 2 szkl
cukier 1 łyżka
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki
pieprz
cukier 2 łyzki
sól
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik w czerwonym płaszczyku

Matiasy namoczyć na ok 12 godz w zalewie z octu i wody z dodatkiem cukru.Wymoczone ,pokroić w paski.
Cebulę obrać i drobno posiekać .Na patelni rozgrzać olej i dołozyć cebulę i dusić .Gdy juz zmięknie dodać koncentrat i przyprawy.Wszystko wymieszać i razem przesmażyć.Wystudzić .Część cebuli wymieszać z pokrojonymi śledzikami .Wyłozyć do miski i resztę cebulki wyłozyć na wierzch

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 05.02.2014 09:31
Ciekawe wydanie śledzia ;-)
gosia56 05.02.2014 09:06
pyszny śledzik
Wiesława1 05.02.2014 08:25
lubię śledzie pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak