Śledzik pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    4 płaty
  • ziemniaki

    4 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • jajka

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • żółty ser

    0,5 szklanki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • majonez tradycyjny

    4-5 łyżek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki oraz marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w paseczki lub kosteczkę. Cebulę siekamy bardzo drobno. Mieszamy ją ze śledziem oraz musztarda. Wykładamy na dno półmiska. Przykrywamy je połową majonezu. Ziemniaki oraz marchewkę kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Kolejno układamy je w półmisku, smarujemy majonezem. Ostatnie układamy posiekane jajka oraz starty ser. Na wierzchu rozsypujemy natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 15.04.2017 15:59
mniam,apetyczne
mysza75 15.04.2017 11:25
jaki dobry śledzik
Bernadeta1 15.04.2017 00:20
bardzo lobię śledziki, pyszności
jan_mag 14.04.2017 22:14
Super smaczne :)
dodi 14.04.2017 21:25
apetycznie wygląda
agnieszka214 14.04.2017 20:45
Lubię takie sałatki
VioletoweKucharzenie 14.04.2017 16:33
Szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka śledziowa. Dzięki warstwom smaki sałatki się łączą i stanowią pyszną całość. Polecam na rodzinne spotkania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat