Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 4 płaty
ziemniaki 4 szt
cebula biała 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
jajko 3 szt
marchew 2 szt
żółty ser 0,5 szklanki
natka pietruszki 3 łyżki
majonez tradycyjny 4-5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik pod pierzynką

Ziemniaki oraz marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w paseczki lub kosteczkę. Cebulę siekamy bardzo drobno. Mieszamy ją ze śledziem oraz musztarda. Wykładamy na dno półmiska. Przykrywamy je połową majonezu. Ziemniaki oraz marchewkę kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Kolejno układamy je w półmisku, smarujemy majonezem. Ostatnie układamy posiekane jajka oraz starty ser. Na wierzchu rozsypujemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 15.04.2017 15:59
mniam,apetyczne
mysza75 15.04.2017 11:25
jaki dobry śledzik
Bernadeta1 15.04.2017 00:20
bardzo lobię śledziki, pyszności
jan_mag 14.04.2017 22:14
Super smaczne :)
dodi 14.04.2017 21:25
apetycznie wygląda
agnieszka214 14.04.2017 20:45
Lubię takie sałatki
VioletoweKucharzenie 14.04.2017 16:33
Szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka śledziowa. Dzięki warstwom smaki sałatki się łączą i stanowią pyszną całość. Polecam na rodzinne spotkania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak