Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 3 płaty z zalewy octowej
ogórki konserwowe 3-4 szt
cebula 1 szt
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik na ostro

Każdy podwójny śledziowy płat rozdzielamy wzdłuż na połowy i od środka smarujemy cienko musztardą.

Cebule drobniutko kroimy i po troszku kładziemy na każdy płat. Ogórki kroimy na połowy albo ćwiartki w zależności od wielkości ogórka i po kawałku kładziemy na cebulę.
Zwijamy ślimaczka i kładziemy na półmisku zawinięciem do dołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 25.01.2017 09:22
Smaczny i pięknie podany śledzik;)
Jagódka77 10.01.2017 13:35
bardzo lubię śledzie w każdym wydaniu
Wiesława1 08.01.2017 08:35
Pyszny sledzik
katarzynka455 07.01.2017 20:06
dziękuję bardzo i pozdrawiam:)))
ben-ka 07.01.2017 19:13
Apetyczne śledziki.
olkaaa 07.01.2017 19:12
bardzo lubię
bertpvd 07.01.2017 18:32
smaczne rybka
Urszula Świeca 07.01.2017 18:25
Smaczne śledziki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak