Śledzik cytrynowo majerankowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzi alla matias

    6
  • cebula

    1
  • sok z jednej cytryny

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    3 szczypta
  • majeranku

    1 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 szczypta
  • olej ryżowy

    1/2 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę. Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski. Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę. Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach. Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 23.09.2012 15:15
Z majerankiem nie próbowałam- ciekawe zestawienie.
monika141 09.08.2012 19:12
super wyglada
cukiereczek 27.05.2012 08:22
wspaniale wygląda
Henryka2 22.05.2012 21:20
Jak pięknie podane!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat