Śledzie zielone platy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzi zielonych

    1kg
  • szklanki wody

    1 1/2
  • szklanki octu 10%

    1/2
  • łyżka gorczycy

    1
  • przyprawa uniwersalna

    1
  • łyżka majeranku

    1
  • łyżka kucharka

    1
  • łyżeczka soli

    1
  • łyżeczka pieprzu

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4
  • ziarenka ziela angielskiego

    4
  • duże cebule

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników robimy zalewe. Nastepnie śledzie zielone myjemy i kroimy na 3 części. Dodajemy do przygotowanej wcześniej zalewy. Gotujemy na małym ogniu 7 minut. Spożywamy po ostygnięciu.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.07.2013 08:58
lubię bardzo
cukiereczek 03.05.2011 10:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat