Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie ze smietaną i majerankiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4
majeranek 2 łyzeczki
cebula 1
śmietana 3 łyzki
majonez 3 łyżki
pieprz
pomidor
ogórek
cebula czerwona
sałata
oliwki czarne Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie ze smietaną i majerankiem

Śledzie wymoczyć do takiego momentu jak słone lubimy. Cebule obrać i pokroić na plasterki. Śmietane wymieszać z majonezem, cebulą i majerankiem. Doprawic pieprzem. Śledzie zalac tym sosem i wymieszać. Ogórki i pomidory umyć i pokroić, ogórki na plastry, a pomidory na ćwiartki. Czerwona cebule pokroić na plasterki. Śledzie udekorować pomidorami, ogórkami, cebula, sałatą i czarnymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 08.09.2012 16:14
świetne
cukiereczek 08.09.2012 15:58
lubię
magda28 08.09.2012 15:51
uwielbiam śledzie
magda28 08.09.2012 15:51
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak