Śledzie ze śliwkami w occie.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    1/2 kg
  • śliwki w occie

    500 gram
  • cebula

    2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana

    250 gram
  • ziele angielskie

  • pieprz

  • sól

  • liść mięty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki osączyć z zalewy octowej, przekroić i wypestkować. Śledzie wypłukać i moczyć w zalewie octowej ze śliwek 5-6 godzin.
Cebulę obrać pokroić w bardzo cienkie piórka, sparzyć wrzątkiem. Śledzie osączyć z zalewy octowej pokroić na małe kawałki , ułożyć na półmisku razem z połówkami śliwek. Sparzoną cebulę połączyć z śmietaną i majonezem, wymieszać, dodać sól, pieprz i ziele angielskie. Powstałą mieszankę wyłożyć na śledzie ze śliwkami.
Udekorować listkami mięty.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 28.02.2015 23:40
wyglądają smacznie
adelajda 06.01.2015 12:49
Pyszne śledziki :))
gusia1000 02.01.2015 16:30
Lubię to. Super zakąska.
wwwiolka 02.01.2015 12:58
Bardzo fajny pomysł.
Anna169Hosz 01.01.2015 19:46
Ciekawa propozycja!
Kuchenka 01.01.2015 19:11
apetyczne danie
Konczi 01.01.2015 18:41
uwielbiam wszystkie śledziki
gosia56 01.01.2015 17:53
Pyszny śledzik też robiłam ze sliwką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat