Śledzie ze śliwkami kalifornijskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    5
  • Śliwki kalifornijskie

    15 dag
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • mielone migdały

    5 dag
  • cytryna

  • sok z połowy cytryny

  • natka pietruszki

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, podlać 3 łyżkami wody, rozgotować, zmiksować, doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Dodać oliwę i migdały. Filety śledziowe zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym sosem. Udekorować gałązkami natki i cząstkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat