Śledzie zawijane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    3 szt
  • sałata liście

  • koperek

  • olej

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety przekroić wzdłuż na pół. Olej wymieszać z sokiem z cytryny, skropić filety. Zawinąć w ślimaczki do środka włożyć koperek, spiąć wykałaczką. Śledzie zawijane ułożyć na liściach sałaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena13 10.06.2012 16:02
można jeszcze skropić octem i też będzie smakowało rewelacyjnie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat