Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie zapiekane po skandynawsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 750 g (świeże niesolonych)
śmietana 3/4 szklanki (22 %)
ketchup 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 3 łyżki
masło 1,5 łyżki
sok z cytryny 1 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie zapiekane po skandynawsku

Śledzie umyłem, wykroiłem filety, skropiłem do środka sokiem z cytryny, posoliłem.
Końce filetów założyłem do środka. Śledzie ułożyłem w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

Śmietanę wymieszałem z keczupem i chrzanem, Polałem nią śledzie, skropiłem roztopionym masłem. Zapiekałem 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 11.08.2016 12:41
bardzo jestem ciekawa, raz mi nie wyszły świeże śledzie i mam :( ale te wyglądają bardzo apetycznie :)
olkaaa 11.08.2016 11:55
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak