Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuka
żurawina 1/2 opakowanie
cebula czerwona 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą

Filety śledziowe kroimy na mniejsze części i umieszczany w misce. Następnie dodajemy do nich drobno posiekaną czerwoną cebulę i żurawinę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec zalewamy olejem (ilość oleju wedle uznania, ja dodaje tyle, aby przykrył składniki).
Tak przygotowane śledzie odstawiamy na całą noc do lodówki. Jemy same, z pieczywem lub innymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.12.2014 18:15
Na pewno smaczne!
Stenka 29.12.2014 17:56
zawsze robię takie na Wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak