Śledzie z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    6 szt
  • rodzynki

    10 dag
  • cebula

    3 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • oliwa

    6 łyżek
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    2 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie suszymy na ręczniku papierowym, kroimy i wrzucamy do miseczki.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dusimy na oleju z rodzynkami, dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilę dusimy.

Studzimy i mieszamy ze śledziami.
Przyprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 30.01.2015 20:47
smaczne śledzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat