Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 szt
cebula biała 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
olej 0,5 szk
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

Śledzie wymoczyć w wodzie przez około 3 godziny i pokroić w dzwonki. Rodzynki sparzyć i odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki i delikatnie podsmażyć. Następnie dodać rodzynki, cukier, koncentrat pomidorowy, olej i pieprz. Wszystko razem dusić przez 5 minut na małym ogniu. Śledzie ułożyć w salaterce i zalać ostudzonym sosem. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.01.2014 18:29
bardzo mi smakują,kiedyś nie wyobrażałam sobie połączenia śledzia i rodzynek-rewelacja (też takie robię)
patryska76 31.12.2013 17:37
Ciekawy pomysł na matiasy ;-)
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 15:12
Uwielbiam śledzie.
Megg 31.12.2013 15:05
przepyszne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak