Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatów śledziowych 0,5 kg
cytryny 0,5 sztuki
cebuli 1 sztuka
rodzynek 1 opakowanie
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

Filety namoczyć a następnie odcedzić. Pokroić na kawałeczki i posmarować musztardą. Cebulę obrać, opłukać i pokroić na plastry. Kawałeczki śledzi posypać przyprawami ( solą, pieprzem słodką papryką oraz skropić sokiem z cytryny. W słoiku lub w miseczce wyłożyć porcjami cebulę, kawałeczki płatów śledziowych, rodzynki. Całość zalać olejem i przykryć lub zakręcić. Wstawić do lodówki na jeden dzień. Następnie przełożyć na talerz i ponownie wstawić do lodówki na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.11.2013 09:11
nigdy nie jadłam, ale wiem że są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak