Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 5 sztuk
cebula 2 sztuki
rodzynki 1/2 paczki
ziele angielskie 3 sztuki
olej 1/2 szklanki
pieprz gruboziarnisty do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

Filety myjemy, Kroimy w średniej grubości paski i wkładamy do miski. W tym czasie moczymy w wodzie rodzynki. Następnie dodajemy do filetów liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę kroimy w sporą kostkę i dokładamy do reszty. Posypujemy wymoczonymi rodzynkami, zalewamy olejem i doprawiamy pieprzem. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Podajemy z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 10.02.2013 09:21
nie jadłam jeszcze śledzi z rodzynkami :)
kasiaw 20.01.2013 22:35
śledzi z rodzynkami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak