Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 2 kg
kilka cebul
rodzynki 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 150 g
olej do smażenia
cukier 2 łyżeczki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

1. śledzie włóż do zimnej wody i odstaw na noc. Przynajmniej raz zmień im wodę.
2. Cebulę pokrój, często mieszając, zeszklij na oleju. Dodaj koncenttrat pomidorowy i podgżewaj do chwili, aż wytworzy się jednolita masa. Zeby nie była zbyt gęsta, możesz dodać trochę wody.
3. Dodaj rodzynki i pozostałe przyprawy.
4. śledzie pokrój na małe kawałki, przełóż do większego naczyni. Dokładie polej je sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.12.2013 23:52
Zawsze są dobre.
David 09.03.2013 15:12
pyszności
SmacznaPyza 28.11.2012 19:19
śledzie jakie - całe tuszki czy płaty? bo długo nakazujesz je moczyć...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak