Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy 150 g
keczap 1 łyżka
rodzynki 100 g
oliwa 1 szkl
sok z cytryny
cukier
sos worcester

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

Matiasy opłukać, osączyć, pokroić w kawałki.
Rodzynki zalać gorącą wodą, osączyć.
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Dodać koncentrat i keczup, chwilę razem smażyć, doprawić do smaku sokiem z cytryny, sosem Worcestershire i cukrem.
Do pomidorowo-cebulowej pasty dodać rodzynki, zagotować, ostudzić.
Śledzie układać w słoiku na zmianę z pomidorowo-rodzynkową pastą. Odstawić na 24 godz do lodówki.
Podawać razem z pastą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak