Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z porem w oleju

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 0,5 szkl
por 1 szt
marchew 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
matijasy 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z porem w oleju

Śledzie po wypłukaniu kroję na cząstki.
Marchew ścieram na tarce. Pora po oczyszczeniu kroję w półplasterki.
W słoiku lub innym szklanym naczyniu przekładam kawałki śledzi warstwą z warzyw i przesypuję delikatnie pieprzem. Całość zalewam olejem i odstawiam w chłodne miejsce na co najmniej dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 19.07.2013 08:57
apetycznie wyglądają
Zdzisław 19.07.2013 07:57
dla mnie smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak