Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Śledzie z porem w oleju

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

olej
0,5 szkl
por
1 szt
marchew
1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
matijasy
70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z porem w oleju

Śledzie po wypłukaniu kroję na cząstki.
Marchew ścieram na tarce. Pora po oczyszczeniu kroję w półplasterki.
W słoiku lub innym szklanym naczyniu przekładam kawałki śledzi warstwą z warzyw i przesypuję delikatnie pieprzem. Całość zalewam olejem i odstawiam w chłodne miejsce na co najmniej dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 19.07.2013 08:57
apetycznie wyglądają
Zdzisław 19.07.2013 07:57
dla mnie smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak