APM

Śledzie z pieczarkami i cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuka
  • pieczarki

    100 gram
  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • olej

    do smażenia
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • matijasy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze to na czwórki.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 21.11.2013 16:29
apetyczne zdjęcie :)
ajres 16.09.2012 22:05
super
Anna169Hosz 11.06.2012 10:03
Podoba mi się ten przepis.
barbarella 02.06.2012 13:25
prezentują się rewelacyjnie.
msmariusz 02.06.2012 00:18
pewnie smaczne
foczka-ks 02.06.2012 00:01
pięknie podanene

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat