Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 500 gram
pieczarki 500 gram
cebula 5 sztuk
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarenka
sok z cytryny
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Śledzie umyć kilkakrotnie zmieniając wodę. Jeżeli są za bardzo słone to wymoczyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Śledzie z pieczarkami foto
2
Cebulę pokroić w ćwierć krążki i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Śledzie z pieczarkami foto
3
Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć na oleju. Dodać zeszkloną cebulę, przyprawy i chwilę razem smażyć.
Krok 3 - Śledzie z pieczarkami foto
4
Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Jeżeli jest taka potrzeba, doprawić sokiem z cytryny.
Krok 4 - Śledzie z pieczarkami foto
5
Sos wystudzić a następnie połączyć ze śledziami.
Krok 5 - Śledzie z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.10.2015 17:47
fajne z grzybkami
adelajda 09.04.2015 10:24
Mój mąż uwielbia śledzie w każdej postaci :)
Ifa 08.04.2015 06:29
Smakowite, lubię takie :-)
aniagdz 07.04.2015 20:46
oj lubię bardzo!
Betina#45 06.04.2015 11:58
to coś dla mnie ! świetne śledziki ;)
Margo1 06.04.2015 10:01
Nie jadłam takich śledzi
Wafelek2601 06.04.2015 08:31
Zapowiadają się super
Krzysztof15 06.04.2015 07:11
bardzo lubie
Babeczka35 06.04.2015 06:17
Bardzo pyszny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak