Śledzie z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dag
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • oliwa

    do smaku
  • śledzie

    6 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie no około 0,5 godziny, odsączyć z wody, pokroić i posypać czarnym pieprzem. Pieczarki umyć i pokroić podsmażyć na oliwie z cebulą dodając 3-4 ziarenka ziela i 1-2 listki laurowe oraz około 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego. Ostudzić i zalać śledzie. Pozostawić w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 09.06.2013 10:11
warto zrobić,żeby sprawdzić jak smakują.
smakoszek 05.01.2013 17:00
świetne
IKrakowianka 25.12.2012 17:56
świetny przepis
Motorek 30.06.2012 08:54
fajne
SYLKA 25.06.2012 14:26
trzeba sprobowac
olkaaa 12.05.2012 11:41
jeszcze nie jadłam
klaklak 26.03.2012 21:49
smaczne
Marlena/Kinia 13.02.2012 10:55
takich jeszcze nie próbowałam , ciekawa jestem smaku....
Robert10 12.01.2012 10:36
bardzo apetyczne
gacopierz23 24.12.2011 09:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat