Śledzie z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kolejna propozycja na pyszne śledzie. Tym razem śledzie z papryką.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety śledziowe

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ocet ryżowy

    50 mililitrów
  • olej z pestek winogron

    150 mililitrów
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety osączamy z oliwy, kroimy na kawałki.
Paprykę drobno kroimy.
Natkę siekamy.
Śledzie zalewamy octem, odstawiamy na godzinę.
Następnie mieszamy z pozostałymi składnikami, zalewamy olejem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat