Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1,5 kg
oliwki czarne 100 g
oliwki zielone 100 g
cebula biała 3 sztuki
czosnek 1 główka
papryka czerwona 3 sztuki
olej roślinny 1/3 szklanki
ocet 1,5 szklanka
majeranek 2 łyżeczki
woda 3 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z oliwkami

Płaty śledziowe trzykrotnie płuczemy w zimnej wodzie. Kroimy na kawałki. Paprykę płuczemy, wydrążamy środek i kroimy w cienkie paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy. Oliwki kroimy w talarki. Szykujemy zalewę: łączymy w pojemniku wodę, olej, ocet i dodajemy majeranek, mieszamy. Wkładamy do zalewy płaty śledziowe, a następnie pozostałe, przygotowane już produkty. Zamykamy szczelnie i pozostawiamy na co najmniej 3 doby.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.12.2013 10:39
pychotka!!!
wlicka 03.12.2013 10:37
podoba mi się ;)
miszelka 16.01.2013 19:23
super przepis :)
Adamorek 09.01.2013 23:51
ale elegancka przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak