Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z musztardą francuską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
olej pół szkl
sok z połowy cytryny
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
woda 1/4 szkl (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z musztardą francuską

Filety śledziowe pokroić na 2 cm kawałki.Cebulę pokroić w półplasterki.Ułożyć w naczyniu. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.Olej, wodę, sok z cytryny i musztardę wymieszać.Przygotowaną zalewą zalać śledzie, lekko przemieszać i odstawić na kilka godzin do przegryzienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak