Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z migdałami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatów śledziowych 1 kg
cebula 4 sztuki
cukier 4 łyzki
rodzynki 1 garść
migdały 1 garść
woda 3/4 szklanki
oliwa 3/4 szklanki
ocet 3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz w ziarenkach

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z migdałami

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, co najmniej 2 razy wymienić wodę. Pokroić je w dzwonki.
Przygotować zalewę: do garnka wlać wodę, ocet, oliwę, dodać cukier. Cebule pokroić w grube krążki. Dodać listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu. Gotować 10 min.
Po tym czasie dodać rodzynki i migdały obrane ze skórki- gotować kolejne 5 minut.
Zalewę ostudzić.
Do dużego słoika wkładać warstwę śledzi, warstwę zalewy.
Trzymać w lodówce w zamkniętym słoiku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak