Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z korniszonami w pikantnym sosie ketchupowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korniszony duży słoik
jabłka 2 twarde
cebula 2 duże
oliwa 4-5 łyżek
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżka
przyprawa do zup 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
Pieprz ziołowy mielony Prymat
ketchup 2/3 szkl.
matijasy 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z korniszonami w pikantnym sosie ketchupowym

Korniszony osączyć z zalewy - zachować niepełną szklankę.
Ogórki pokroić w długie paseczki, podobnie pokroić osączone śledzie.
Cebulę obrać i również pokroić w paseczki.
Jabłka obrać i utrzeć na możliwie grube wióry.
Ketchup połączyć z marynatą ogórkową, dodać musztardę, oliwę, miód, wyciśnięty czosnek oraz przyprawy - dokładnie wymieszać.
W dużej misce wymieszać śledzie z ogórkami, jabłkami i cebulą - zalać przygotowanym sosem.
Pozostawić w temperaturze pokojowej 1-2 godziny, następnie przełożyć do słoika i szczelnie zakręcić.
Wstawić do lodówki na dobę lub dłużej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.11.2012 01:20
Ja uwielbiam wszelkie śledziki, więc obiektywna nie jestem, ale goście chwalą ;)
bietka 09.11.2012 22:49
muszą być smaczne te śledzie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak