Śledzie z keczupem i jabłkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    5 sztuk
  • cebula

    3 sztuki
  • keczup łagodny

    3 łyżki
  • jabłko

    1 sztuka
  • musztarda rosyjska

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    3 łyżki
  • cukier

    2 szczypty
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledzie z keczupem i jabłkiem  foto
Śledzie moczyć około półtorej godziny. Jedną cebulę pokroić w piórka. Przelać gorącą wodą na sitku.
Śledzie i cebulę włożyć do naczynia szklanego, zalać olejem. przykryć, wstawić do lodówki na 24 godziny.
Krok 2 - Śledzie z keczupem i jabłkiem  foto
Pokroić resztę cebuli w piórka, zeszklić na łyżce oleju. Dodać keczup, dusić razem około 10 minut, mieszając.Wystudzić.
Krok 3 - Śledzie z keczupem i jabłkiem  foto
Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem cytrynowym. Dodać śmietanę, musztardę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Przed podaniem, wyjąć śledzie, osuszyć z nadmiaru oleju. Ułożyć na talerzu śledzie, z jednej strony jabłka z drugiej cebulę. SMACZNEGO!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 04.01.2017 16:02
Pyszności;))
Jagódka77 04.01.2017 13:38
ładnie wyglądają
gosia56 04.01.2017 10:24
pyszny śledzik
Franciszek 04.01.2017 00:34
ładnie podane
Bernadeta1 03.01.2017 19:38
bardzo lubię śledzie w każdej wersji, Twoje na pewno by mi smakowały.
Grazyna0211 03.01.2017 18:54
smaczna wersja
Marta1986 03.01.2017 18:15
pysznosci mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat