Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z karmelizowaną gruszką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
śledzie 100 g
masło 2 łyżki
miód 1 łyżka
sok z ogórków kiszonych 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z karmelizowaną gruszką

Śledzie moczyć przez kilka godzin (najlepiej odstawić na noc) w wodzie lub mleku, dzięki czemu nie będą takie słone.
Po tym czasie płaty śledziowe pokroić na kilkucentymetrowe kawałki a następnie zalać sokiem z ogórków kiszonych. Odstawić na minimum 2 godziny.
Masło roztopić na patelni, obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki dusić pod przykryciem kilka minut, na złoty kolor.
Odstawić do ostygnięcia i polać miodem.
Gruszki przełożyć na talerz i przykryć odsączonymi z wody płatami śledziowymi.
Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Vanilla
Vanilla 21.01.2013 11:44
ciekawe
Vanilla
Vanilla 21.01.2013 11:44
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak