Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z jabłkiem i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 50 dag
cebula 3 sztuki
jabłka 2 sztuki
keczup pikantny 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
cukier 1 szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z jabłkiem i cebulą

śledzie moczymy, 1 cebulę kroimy i wkładamy do miski, zalewamy olejem i odstawiamy na 2 dni. jabłka obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy śmietanę i musztardę , odrobinę soli i cukru. Mieszamy. Na patelnie wlewamy łyżkę lub dwie oleju , dodajemy dwie pokrojone cebule w pióra i dusimy. Dodajemy keczup w takiej ilości, żeby cebula nabrała czerwonego zabarwienia. Cebulę studzimy. Na półmisku układamy śledzie , z jednej strony jabłka, a z drugiej cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak