Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 3 szt
śmietana 1/2 szkl
sok z cytryny 1/2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 1/2 szt
jabłko kwaśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jabłkiem

Śledzie namoczyć na 3-4 godziny w przegotowanej, zimnej wodzie. Osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na dzwonka, skropić octem winnym i oprószyć pieprzem. Jabłka umyć i obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę oraz jabłko wymieszać ze śmietaną. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak