Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 3 płaty
cebula 1 szt.
jabłka 2 szt.
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 200 ml
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jabłkami

Śledzie kroimy na kawałki, układamy na półmisku, posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę. Przygotowujemy sos z jogurtu i majonezu (doprawiamy solą i pieprzem) i przykrywamy nim śledzie. Jabłka ścieramy na tarce buraczanej, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na półmisku dookoła śledzi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 17.01.2013 10:41
smaczne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak