Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybkami i cebulką w oleju

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 4 płaty
grzyby suszone 2 prawdziwki
cebula 2
olej roślinny 100 ml
koncentrat pomidorowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybkami i cebulką w oleju

Grzybki suszone łamię na mniejsze kawałki. Olej mieszam z koncentratem. Dodaję grzybki. Płaty śledziowe posypuję ziołami prowansalskimi. Kroję w kawałki. Wkładam do grzybków w olej u koncentracie. Cebulę chwilę podsmażam na oleju i następnie dodaję do grzybków. Składniki mieszam ze sobą. Odstawiam do lodówki na kilka godzin. Śledzie podaję prosto z lodówki. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.06.2013 10:20
bardzo apetyczne
Kasia36 03.05.2013 22:20
Ciekawe śledzie, nie jadłam nigdy śledzi z grzybami
Emiliozo 18.03.2013 22:53
smaczne śledziki
Adamorek 16.03.2013 00:00
doskonałą przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak