Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg/ w oleju
cebula biała 1/2 kg
grzyby suszone 5 dag
korniszony 1 szt
koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
szprotki kilka /wędzonych
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Wykonanie:
Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie, odsączyć i zmiksować z korniszonem, szprotkami i cebulą. Przyprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Po czym dodać do śledzi, wymieszać i ułożyć ciasno w słoikach. Wstawić do lodówki na jeden dzień i możemy podawać na stół Wigilijny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 16.12.2016 19:26
pyszne mniam
mirosława4 16.12.2016 13:16
w takim zestawieniu jeszcze nie jadłam
Małgorzata92 16.12.2016 11:09
Super danie :)
pestka 16.12.2016 09:58
bardzo smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak