Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

matiasy 10 płatów
cebula 60 dkg
grzyby suszone 1 garść
Majeranek suszony Prymat 1-2 łyżki
olej 2 łyżki
sól

zalewa

ocet 100 ml
woda 400 ml
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Śledzie moczyć przez godzinę w wodzie, następnie pokroić. W słoiku układać śledzie na przemian z cebulą pokrojoną w krążki (1 dużą cebulę zostawić na później).
Z podanych składników zrobić zalewę, zagotować ją i ostudzić. Następnie zalać zalewą śledzie.
Grzyby namoczyć, później pokroić w paski. Cebulę pokroić na półkrążki, wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Następnie dodać grzyby, majeranek, posolić i dusić do miękkości.
Śledzie pokroić w paski. Przekładać je na przemian z cebulą i grzybami. Odstawić do lodówki na 1 dzień.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.01.2015 10:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak