Śledzie z fasolą i rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    1 kg
  • cebula

    50 dag
  • por

    1/2 szt
  • rodzynki

    10 dag
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • papryka czerwona

    3 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 torebka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto
Śledzie moczymy około 4 godzin w wodzie. Po tym czasie odcedzamy z wody i kroimy w grube paski.
Krok 2 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto
Cebulę kroimy w kostkę, zalewamy wrzątkiem i odcedzamy.
Krok 3 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto
Paprykę i pora kroimy w kostkę.
Krok 4 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto
Rodzynki, pora, cebulę, paprykę i czerwoną fasolę mieszamy ze sobą doprawiamy pieprzem i 2 łyżkami słodkiej papryki. Na dno salaterki wykładamy warstwę śledzi na to warstwę warzyw i posypujemy łyżeczką mielonej słodkiej papryki. Postępujemy tak do wyczerpania składników. Na samym końcu wlewamy olej i wstawimy do lodówki aby śledzie się przegryzły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 28.06.2017 22:59
Bardzo smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat