Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z fasolą i rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie matjas 1 kg
cebula 50 dag
por 1/2 szt
rodzynki 10 dag
fasola czerwona 1 puszka
papryka czerwona 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 torebka
sól i pieprz do smaku
olej 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z fasolą i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Śledzie moczymy około 4 godzin w wodzie. Po tym czasie odcedzamy z wody i kroimy w grube paski.
Krok 1 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto
2
Cebulę kroimy w kostkę, zalewamy wrzątkiem i odcedzamy.
Krok 2 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto
3
Paprykę i pora kroimy w kostkę.
Krok 3 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto
4
Rodzynki, pora, cebulę, paprykę i czerwoną fasolę mieszamy ze sobą doprawiamy pieprzem i 2 łyżkami słodkiej papryki. Na dno salaterki wykładamy warstwę śledzi na to warstwę warzyw i posypujemy łyżeczką mielonej słodkiej papryki. Postępujemy tak do wyczerpania składników. Na samym końcu wlewamy olej i wstawimy do lodówki aby śledzie się przegryzły.
Krok 4 - Śledzie z fasolą i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.06.2017 22:59
Bardzo smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak