Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z dynią

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 220 g
puree z dyni 1 1/2 szkl
cebula 1 szt
imbir starty 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z dynią

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe moczyć w wodzie z dodatkiem mleka przez ok 1 godzinę. W ten sposób pozbędziemy się nadmiaru soli. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać puree z dyni i chwilę podsmażyć. Przyprawić imbirem, pieprzem i curry. Wystudzić i wymieszać ze śmietaną.
Krok 1 - Śledzie z dynią foto
2
Śledzie pokroić na cząstki i połączyć razem z puree z dyni. Ewentualnie doprawić solą jeśli to konieczne.
Krok 2 - Śledzie z dynią foto
3
Odstawić na co najmniej 2 godziny przed podaniem. Smacznego!
Krok 3 - Śledzie z dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.01.2015 20:17
wow! rewelacja :)
Ola1young 05.11.2014 17:52
bardzo ciekawe danie :)
ada.la 04.11.2014 07:04
ciekawy przepis
Czyki 03.11.2014 21:40
Extra przepis :)
wioleczka83 03.11.2014 20:48
rewelacyjny pomysł
gosia1988 03.11.2014 20:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak