śledzie z czerwonymi warzywami

śledzie z czerwonymi warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • pomidory

    2 sztuki
  • czerwone papryki

    2 sztuki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1,5 łyżeczki
  • olej

    1,5 szklanki
  • natka pietruszki

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • tymianek

    1/4 łyżeczki
  • śledzie

    80 (solone)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania śledzie z czerwonymi warzywami

śledzie zalewam mlekiem i odstawiam na 2 godziny. Na 2 łyżkach oleju duszę pokrojoną paprykę do miękkości. Paprykę następnie przecieram przez sito, dolewam pozostały olej, doprawiam i zagotowuję. Zalewę zostawiam do schłodzenia. W słioku układam na przemian dzwonki śledzi, plastry pomidorów, a wszystko zalewam olejem z papryką. Po 4 dniach ryby są gotowe. Podaję je udekorowane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

andżelika1 13.08.2012 14:56
pycha
andżelika1 13.08.2012 13:44
pycha
sznycel 11.08.2012 23:08
pomidory i papryki są smaczne same, a jeszcze lepsze w połączeniu ze śledziami, prawda ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat