Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulką w oleju

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 sztuk
woda 0,5 l
cebula 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 10 g
olej 250 ml
cukier 2 łyżeczki
zioła 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulką w oleju

Kroki postępowania

1
Filety wymoczyć w wodzie przez min. 3 godziny (choć najlepiej zrobić to na noc).
Krok 1 - Śledzie z cebulką w oleju foto
2
Śledzie odcedzić, opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki ok. 3-4 cm. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i lekko ją posłodzić. Do oleju dodać pieprz i zioła. Układać w wysokim naczyniu kolejno cebulkę i śledzie, każdą warstwę polewając olejem i przekładać zielem angielskim i liściem laurowym.
Krok 2 - Śledzie z cebulką w oleju foto
3
Całość nakryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na min. 24h. Smacznego!
Krok 3 - Śledzie z cebulką w oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.12.2014 08:59
pyszny śledzik;)
R'n'G Kitchen 22.12.2014 22:28
Śledzie w każdej postaci uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak