Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 50 dag
cebula 2 szkl
mleko 1 szkl
woda zimna 1 szkl
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz do smaku
olej 1 szkl
ocet 10 % 2 łyzki
papryka konserwowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulką

Śledzie kroimy w około 2-3 cm paseczki wkładamy do miski i zalewamy wodą z mlekiem.Śledzie moczymy kilka godzin, następnie odcedzamy i osuszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę albo w piórka. Na dnie naczynia układamy warstwę śledzi, posypujemy pieprzem, na to układamy cebulę i dodajemy liście laurowe, oraz ziele angielskie.Układamy warstwami aż do wykończenia wszystkich składników.Na koniec całość zalewamy olejem i octem , aby dokładnie pokryły wszystkie warstwy. Dekorujemy strąkami marynowanej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.06.2017 08:26
apetyczne !
jagoda5913 24.06.2017 00:30
fajne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak