Śledzie z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    50 dag
  • cebula

    2 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • woda zimna

    1 szkl
  • ziele angielskie

    3 kulki
  • liść laurowy

    3 szt
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1 szkl
  • ocet 10 %

    2 łyzki
  • papryka konserwowa

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie kroimy w około 2-3 cm paseczki wkładamy do miski i zalewamy wodą z mlekiem.Śledzie moczymy kilka godzin, następnie odcedzamy i osuszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę albo w piórka. Na dnie naczynia układamy warstwę śledzi, posypujemy pieprzem, na to układamy cebulę i dodajemy liście laurowe, oraz ziele angielskie.Układamy warstwami aż do wykończenia wszystkich składników.Na koniec całość zalewamy olejem i octem , aby dokładnie pokryły wszystkie warstwy. Dekorujemy strąkami marynowanej papryki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 24.06.2017 08:26
apetyczne !
jagoda5913 24.06.2017 00:30
fajne śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat