Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą i rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczek
keczup pikantny 2-3 łyżki
rodzynki 1 garść
olej rzepakowy 1/4 szkl
sól
matijasy 4-5 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą i rodzynkami

Cebule pokroiłam w piórka, a następnie wrzuciłam na patelnię z kilkoma łyżkami oleju. Szkliłam ją na niedużym ogniu. W międzyczasie przelałam wrzątkiem rodzynki, a potem dodałam je do cebuli. Delikatnie posoliłam. Dodałam koncentrat i keczup, przyprawiłam na ostro papryczką i jeszcze chwilę poddusiłam. Całość odstawiłam do wystygnięcia. Śledzie z kolei pokroiłam w 2-3 centymetrowe paski. Przykryłam je wystudzoną cebulą i odstawiłam na kilka godzin aby się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 18.01.2014 10:09
Fajne śledzie:)
Romanowka 18.01.2014 08:50
Smakowite śledziki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak