Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 szkl
woda 4 szkl
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
ziele angielskie 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 szczypta
cebula 2-3 szt
śledzie 1 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą

1. śledzie wypłukać pod zimną wodą, odcedzić
2. zalewa: ocet, woda, sól, cukier, ziele, liście, gorczyca, cebula, zagotować chwilkę wystudzić
3. zalać śledzie w garnku zostawić na 24 godziny w chłodnym miejscu
4. wyciągamy z zalewy
5. kroimy cebulę w plastry (piórka) posolić 3 łyżki cukru skropić cytryną wymieszać
6. układać warstwami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 25.02.2011 11:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak