Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z buraczkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak czerwony 2 szt
ziemniak 1 szt
majonez 4 łyżki
natka pietruszki
musztarda 1 łyżeczka
sól
filety śledziowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z buraczkami

Śledzie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do miski.

Ziemniaka i buraki obieramy. Gotujemy, zwracamy uwagę, żeby ziemniaka nie przegotować. Kroimy warzywa na kratkę i wrzucamy do miski ze śledziami.
Dodajemy musztardę, majonez i przyprawy.

Wszystkie składniki mieszamy, aż zmienią kolor na czerwony od buraczka.
Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak