Śledzie wigilijne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matjasy śledziowe

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • śmietana

    1 opakowanie
  • pieprz

    do smaku
  • jabłko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko umyć i obrać. Następnie zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Cebule obrać, pokroić w piórka, umieścić na sicie i sparzyć wrzątkiem.
Matjasy opłukać, odsączyć z wody i pokroić na większe paski.
Przełożyć wszystko do miski, dodać śmietanę i doprawić pieprzem do smaku.
Schłodzić w lodówce przez pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat