Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 2-4 płaty
cebula 3 szt
olej do smażenia
woda 0,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
keczup 4 łyżki
pieprz czerwony 1 łyżeczka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
ocet 10 % 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem

Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w 2 cm paseczki. Cebulę kroimy w piórka, szklimy na odrobinie oleju. Gdy zmięknie dolewamy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym i keczupem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy czarnym i czerwonym pieprzem oraz cynamonem. Dolewamy ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Zalewę studzimy. Gdy przestygnie mieszamy ze śledziami. Najlepiej smakują gdy postoją w lodówce ok. 3 godzin, wtedy smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 31.03.2016 11:07
Z chęcią bym takie zjadła :)
kd045 31.03.2016 07:52
Bardzo fajny przepis
jagoda5913 31.03.2016 00:51
dobry przepis
Konczi 30.03.2016 21:17
pysznie się zapowiada :)
Edith85 30.03.2016 20:21
jak dla mnie super :-)
2milutka 30.03.2016 20:14
uwielbiam takie śledziki
VioletoweKucharzenie 30.03.2016 19:58
Tak przygotowane śledzie idealnie smakują jako przegryzka do mocniejszych trunków. Są ostre i wyraziste w smaku. Pozostawiają posmak pieprzu i cynamonu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak