Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie octowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1/2 kg
cebula 4 szt
woda 1/2 l
ocet 120 ml
cukier 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem cukru ,soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Kiedy sie zagotuje dodajemy obrane i pokrojone na plasterki cebule. Wszystko gotujemy jeszcze około 2 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i dolewamy ocet.
Krok 1 - Śledzie w zalewie octowej foto
2
Matiasy jeśli są mocno słone moczymy w wodzie jeśli nie to od razu kroimy na mniejsze kawałki. Układamy je w pojemniku na przemian z gotowaną cebulą i zalewamy wystudzoną zalewą octową.
Krok 2 - Śledzie w zalewie octowej foto
3
Ryby pozostawiamy na dobę w zalewie. Po tym czasie możemy już podawać.
Krok 3 - Śledzie w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak