Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4-5 szt
woda przegotowana 0,750 ml
ocet 10 % 30-35 ml
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
cebula 1 szt duża
pieprz 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki . Filety śledziowe opłukać pod bieżącą wodą.
Krok 1 - Śledzie w zalewie octowej foto
2
Wodę przegotować i wystudzić , wlać do przygotowanego słoika. Filety śledziowe pokroić na kawałki lub na pół. Włożyć do wody w naczyniu lub słoju.
Krok 2 - Śledzie w zalewie octowej foto
3
Dodać liście laurowe ,ziele angielskie ,ziarenka pieprzu.
Krok 3 - Śledzie w zalewie octowej foto
4
Cebulę obrać ,umyć i pokroić w krążki , dodać do śledzi.
Krok 4 - Śledzie w zalewie octowej foto
5
Wlać ocet i zakręcić słoik szczelnie. Wstawić do lodówki aby składniki się dobrze przegryzły i zamarynowały. Dobre są dopiero na drugi dzień .
Krok 5 - Śledzie w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.04.2016 19:01
ciekawa zalewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak