Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów śledzioych 1 kg
cebule 4 szt
Zalewa:
woda letnia 1 szkl
octu 3 szkl
oliwy z oliwek do smażenia 1,5 szkl
koncentratu pomidorowego 3 łyżki
soli 1 łyżka
cukru 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 8 ziarenek
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie

Ze śledzi usówamy skórę. Ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w 3-4 cm kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy i usówamy gniazdo nasienne miąższ kroimy w paski. Składniki zalewamy i mieszamy z cebulą , papryką i gotujemy 5 min. Dodajemy śledzie i gotujemy na małym ogniu kolejne 3 min.Przekładamy do słoików i zakręcamy i przechowujemy w ladówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak