Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w zalewie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zalewa śledziowa

woda 3 szkl.
ocet winny 1/4 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie
pieprz
cukier 2 łyżki

śledzie

płaty śledziowe solone 2 kg
cebula biała 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w zalewie

śledzie 2 h moczymy, kroimy na małe kawałki.
cebulę kroimy w piórka i zalewamy gorącą wodą.
zalewę gotujemy na małym ogniu (skł. zalewy dajemy do garnka i mieszamy)
w słoiku układamy -warstwa cebuli warstwa śledzia i tak do końca, następnie zalewamy zalewą i zakręcamy słoik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 02.01.2015 11:47
super zalewa
barbara11561 01.01.2015 22:31
Dobry czas na sledzika
Adamorek 01.01.2015 20:45
dobra zalewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak