Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w wiosennym twarożku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone a'la Matjas 4 szt
twaróg półtłusty 200 g
śmietana 18 proc 1/2 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w wiosennym twarożku

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnego mleka na około 3 godziny. W trakcie moczenia mleko można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki.
Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i przyprawami.
Krok 1 - Śledzie w wiosennym twarożku foto
2
Do twarogu dodać pokrojoną cebulkę , rzodkiewkę i posiekany szczypiorek.
Krok 2 - Śledzie w wiosennym twarożku foto
3
Tak przygotowany twarożek wymieszać ze śledziami.
Krok 3 - Śledzie w wiosennym twarożku foto
4
Sałatkę odstawić, aby smaki się przegryzły. Smacznego :)
Krok 4 - Śledzie w wiosennym twarożku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.04.2016 18:01
Chętnie bym zjadła takiego śledzika
Ada-Gaba 27.04.2016 14:57
pyszna propozycja
norweska20 27.04.2016 11:10
smakowita propozycja
tobi1989 27.04.2016 09:39
Pyszności :)
misia123410 27.04.2016 09:34
jakie pyszności
gosia56 27.04.2016 09:29
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak